Basil Junior - het jongste lid in onze instrumenten familie.

Basil Junior - het jongste lid in onze instrumenten familie.

Op 22 mei 2015 hadden wij een concert in de Stadsschouwburg te Brugge. Ons optreden werd een groot succes, na afloop mochten wij vele blije gezichten ontmoeten en ontvingen wij veel lof. Na het opruimen deed zich in de laadzone echter een spijtig accident voor. De contrabas van Monsieur Martin, gekend als Basil, viel om en de arm brak van de body. De schade was te groot om het instrument nog te herstellen.

Nu, een jaar later, zijn we verheugd te kunnen melden dat er voor vervanging gezorgd is. De nieuwe contrabas, die gekend zal worden als Basil Junior, is van Bulgaarse makelij en werd in Duitsland aangekocht. Het is een 3/4 contrabas, zoals gangbaar in onze muziekstijl. Hij is volledig gemaakt uit massief hout. Het klankblad is solid spruce (naaldhout) en de body is maple (esdoorn), de toets is gemaakt van ebony (ebbenhout). Het hout is blank gelakt dus het instrument wordt zeker een extra eye catcher op het podium. Onder de brug werd een microfoon gemonteerd om de klank degelijk te kunnen versterken in een live omgeving. De fine-tuning van het instrument werd uitgevoerd door contrabas bouwer Pieter Nuyts te Gent.

We hopen veel plezier te beleven aan het nieuwe instrument, het inspelen op de repetities is alvast begonnen en de eerste indrukken zijn zeer positief!

Contactform